resten av sommaren

2013-06-30 . 18:46:00
allmänt // Kommentarer 0


har under de senaste veckorna sakta men säkert återupptäckt min älskade bokhylla. Plötsligt insåg jag att jag har en så otroligt bra samling litteratur att jag nästan kom av mig. Har kommit igång nu och plöjt igenom en massa böcker jag läste när jag gick på högstadiet, som tex. Fallen (läs den! Har antagligen alla Joyce Carol Oates' böcker) och en massa bra musikbiografier.
Ps känner mig stolt att jag hade så bra boksmak redan då, när alla andra antingen läste hästböcker eller Laura Trenter-böcker. 
köpte världens finaste skrivbok idag förresten. Har redan fyllt varje sida i min "gamla" dagbok, den i läder som jag beställde från Barnes & Noble förra året. Hade egentligen tänkt beställa en ny likadan, men blev så kär direkt när jag såg den här i bokhandeln. Den kommer nog passa mig utmärkt, speciellt i Falun!  
 
NU ska jag se the Hobbit (= MIN ABSOLUTA FAVORITFILM) för den sjunde gången sen de senaste fyra dagarna, och läsa massa om the Desolation of Smaug (som btw BENEDICT CUMBERBATCH GÖR RÖSTEN TILL!!!!!!!!)
 
Nördig? Jag? #förstårintevadnipratarom

till slut

2013-06-23 . 21:25:00
kreativitet // Kommentarer 0


Igårkväll fick jag ett sms av Erica, "du har ingen lust att bara åka nånstans va?". Tänk för att det hade jag, och kl  20 var vi på väg mot något då okänt mål. Det hela slutade med att vi på något sätt hamnade i Karlskrona och sov över i bilen, gick upp imorse och utforskade staden lite. Två saker var bäst - först glassen på Glassiären! Alltså, jag har ALDRIG i mitt liv ätit någon godare glass!!!!!!!!!!!!!!! Heaven on earth, verkligen.
(plus, den var allvarligt STÖRRE än mitt huvud. Insane)
Det andra var en impulsTATUERING som jag gjorde(!) hos en trevlig tatuerare mitt i stan. Har verkligen tänkt på att tatuera mig under en så lång tid, men har aldrig hittat ett bra ställe att göra det på. Förra året skissade jag ihop en liten kladd. Jag har alltid vetat att jag kommer göra en tatuering till Lovisa, men aldrig på vilket sätt - men efter lite letande på världens största inspiratonskälla Internet, fann jag min inspiration och gjorde ett ambigram, en text som går att läsa både uppifrån och nedifrån. Det känns som att både hon och jag kan läsa, på något sätt. 
Hur som helst, är så nöjd. Det hade inte kunnat bli bättre verkligen, och på något sätt känns det lite tryggare att flytta till främmande Falun - nu har jag ju iallafall lite sällskap.
 
 

suddenly I see

2013-06-14 . 01:25:00
musik // Kommentarer 0


typisk musik-som-sanna-lyssnar-på-när-hon-är-glad-musik. För nu känns det bra.

två månader!!!!!

2013-06-12 . 16:28:14
funderingar // Kommentarer 0


känner mig så äckligt galet nöjd nu. Varför? Jag har gjort mitt Cambridgeprov nu!!!!!!!! Det irriterande, jobbigt stora provet är nu över och jag är SÅ glad (provet tog dessutom ca 6 timmar av min dag). Nu ska jag ta glass, sova, och bara allmänt slappa för nu har jag officiellt tagit studenten! 

Imorgon börjar allt det där läskigt vuxna för mig. Ska övningsköra som vanligt, men också börja kolla lägenheter till lilla Falun. Ett läskigt och enormt stort steg ju - att jag ska flytta hemifrån har inte riktigt börjat bli en bekväm idé än tror jag. Men samtidigt såå roligt. Har ju längtat efter det här så länge! Då får jag ju också på att inviga mitt påslakanset jag fick i studentpresent.... med dalahästar på.
Ha. Ha. Mina föräldrar har allt humor. 
Men allvarligt. Om nästan exakt två månader har jag flyttat hemifrån. En nystart, jag tror det behövs. Om jag skulle bryta ihop av hemlängtan så finns ju faktiskt skype och andra sociala medier som jag måste lära mig använda. PLUS Erica ska ju faktiskt komma och inviga lägenheten med mig, blir skôj. Jag måste ju försöka hålla kvar dialekten däruppe. Men dalmål är ju allt mysigt! Bara jag inte kommer hem med knätofsar så är mina föräldrar glada. 

lite mer student

2013-06-07 . 23:24:00
kreativitet // Kommentarer 0


tog nyss bort textraden "eller längta till studenten" som var i min profilbeskrivning på bloggen. Kändes rätt stort.

för jag har tagit studenten

2013-06-06 . 22:02:29
estet // Kommentarer 0


Jag har nog aldrig tidigare haft så roligt som jag har haft de senaste tre dagarna. I måndags var det sista skoldagen med Avloppet (klasstävlingar) på dagen och skumparty på Bogrens på kvällen, i tisdags var jag ledig och åkte ut till Alice och målade till flaket, och igår TOG JAG STUDENTEN! Först nu under kvällen börjar jag sakta förstå att jag aldrig mer behöver gå i skolan. Aldrig. Någonsin. Jag fick så mycket fina saker också - underbara kokböcker, flytta-hemifrån-saker, och EN DATOR! Och om två månader flyttar jag till Falun och spelar flöjt dagarna långa. Det kan verkligen inte bli så mycket bättre nu. Men kommer fortfarande gråta över att jag inte kommer se alla i ES3m varje dag framöver.... Märklig känsla.