KLASSIS KONSERTIS!!

2011-11-30 . 20:42:02
estet // Kommentarer 0


har tillbringat de senaste timmarna i köket, och kämpat med en liten, fjuttis lärleksmumskaka som jag ska ha med imorgon. Eller, den kanske inte är så fjuttig, men efter allt ENORMA arbete jag lagt ned på detta hade man kanske hoppats på att den skulle se jätteimponernade ut. Men icke. Dock smakar den otroligt gott, må jag säga - och det är ju alltid bra! :)
Det råkar ju faktiskt vara så att min otroligt skickliga och grymma och helt enkelt BÄSTA klass ES2m ska ha sin andra klasskonsert imorgon kväll, i Wennerbergssalen på Musikskolan, kl. 18:30. Så om ni inte har något annat för er - åk dit! Och om ni har något annat för er - strunta i det och åk till Musikskolan istället. Denna konsert, av denna EMINENTA klass, vill man helt enkelt inte missa!

NU ska jag försöka ta igen det nya GLEE-avsnittet. Tro det eller ej, men jag har ännu inte sett det. Det kom ju ändå ut imorse....SKÄMS! 

och för er som reagerade starkt på bilden ovan - jamen visst har jag VITT PÅ MIG! Ta en ordentlig titt på bilden, för det dröjer nog ett tag innan detta fenomen sker igen! Om man inte räknar med morgondagens grymma konsert, alltså.

NORAH JONES & TONY BENNET

2011-11-29 . 12:00:55
 // Kommentarer 0



TOMTEPARAD

2011-11-27 . 23:05:57
funderingar // Kommentarer 0


ojojOJ! Nu var det ett tag sen det hände något intressant här! Tänkte att jag skulle försöka skylla ifrån mig och säga att jag faktiskt har varit så sjuk att jag inte orkat skriva här, men det är ju inte riktigt sant. Har inte riktigt hunnit helt enkelt! Anledning = har ju ändå fått en ny flöjt, plus att vi har KLASSKONSERT nu på torsdag (den 1a december) som jag definitivt tycker ni ska gå på!! (klartext - vi har haft galet mycket rep den senaste tiden..)
Har också under denna fina, men ack så VÄLDIGT blåsiga, adventshelg hunnit med både ett och annat. I lördags blev det dags för en efterlängtad musikal - Jesus Christ Superstar, som har gått under hösten här i Skövde (sista föreställning var nu ikväll).
Fick chansen att bli en väldigt stolt klasskompis till några i ensembeln, då de var så sjukt bra!! Joels solo, hjälp! Han är bra, den killen! :) Och Lova, och Josse.... ojoj. De är så duktiga allihop, är som sagt stolt över att gå i deras klass! :)
Idag var det ju förresten första advent, och det "firades" genom att marcschera i Skaras tomteparad. Det var förresten klass 3-varning i södra Sverige under samma tid vi var där.... och det säger väl rätt mycket. Fick iallfall kämpa för att hålla både baskern och noterna på plats! Efter allt detta - alltså efter att man fått tillbaka känseln i både fingrar och ben - så blev det mat på Thai House. Passade rätt utmärkt, efter allt ståhej!! :)

nu ska jag försöka varva ner - inte så lätt med tanke på vilken vecka som väntar....... får väl se hur det går med det!
Antagligen är nog ett avsnitt av HIMYM det enda som hjälper en kväll som denna..................

saknar faktiskt det "långa" håret lite.............

JAAA

2011-11-24 . 09:06:17
funderingar // Kommentarer 0


BILJETTER TILL LONDON BLEV BOKADE OCH FÄRDIGA IGÅR!!!!!!!
NU ÄR JAG GLAD, OCH JA, CAPSLOCK HAR FASTNAT!!! :)

BRITTISK BILDBOMB

2011-11-21 . 00:18:48
 // Kommentarer 0


kan väl kort säga att jag saknar England. Jag saknar London. Minst sagt.
Vi hade det supertrevligt under de få dagar vi var där förra julen... Och för er som undrar - JAVISST är det the one and only phone booth, aka. Den hemliga ingången till the Ministry of Magic. Och ja, jag stod där en rätt lång stund. Minst sagt. 
:)

MEAT LOAF

2011-11-20 . 23:14:27
 // Kommentarer 0


Meat Loaf - Bat Out Of Hell

RASTLÖS.....

2011-11-20 . 23:07:56
 // Kommentarer 0


snälla, döm mig inte.
Jag hade verkligen inget annat att göra...
Jag hade youtube uppe som hade en tutorial-video "How to make a Twilight vampire" på förstasidan........... Det bara blev såhär helt enkelt.
nu ska jag sova!

ljust

2011-11-20 . 18:58:59
 // Kommentarer 0



satt och försökte förstå mig på all den hopplöst enormt väldigt mycket information som finns om kamerateknik. 
Så jag fick nog, slängde bort alla de manualer jag har (inklusive min PS-bibel, som annars är grym, men som idag svek mig pga storhet. Den är enorm), och bara tog några bilder. Det jag har pysslat med den senaste timmen är att förstå mig på ISO, osvosvosv.
Ganska grundläggande saker, jag vet, men jag har ändå aldrig riktigt fått till det. Grr.
Iallfall.
Tog några bilder, utan att tänka på allt sånt, och helt plötsligt blev det helt okej ljus, helt okej ISO, helt okej skärpa.... Ja, allt funkade faktiskt väldigt bra. Sen kan man väl inte säga samma sak om motivet, men det är rätt kul att för en gångs skull vara framför kameran istället för att stå och hänga bakom den. :)

Nu tänkte jag ta och lyssna mer på Meatloaf (jepp. Tycker allt han är bra, han) och läsa lite mer på Elin Keros blogg (aka Nevnarien) och få inspiration så det bara börjar ryka ur öronen. Låter bra det!

P!NK

2011-11-17 . 19:32:10
 // Kommentarer 0



MURAMATSU GX

2011-11-17 . 19:12:32
funderingar // Kommentarer 0



TITTA vad som nyss kommit hem! Äntligen har min nya flöjt kommit, det blev ett ganska solklart val - en Muramatsu GX. Är så nöjd!!
Nu gäller det bara att bli frisk så att jag orkar spela... vilket jag inte gör ALLS nu. Känns faktiskt väldigt jobbigt... :(  men nåja, hoppas att det snart går över vad-det-nu-är som jag har fått. 
Imorgon bär det av till vårdcentralen för att ta en extra titt på vad det kan vara. Möjligtvis bihåleinflammation har jag hört.
Nåväl. Jag hoppas på det bästa.
önskar också en MASSAAAAAAAAAAAAAA LYCKA TILL för mina kära estetkamrater som ska uppträda på Öppet Hus på lördag.
Så maka er dit, de kommer vara grymma!!! Jag hejar på er här hemifrån! :)

CHRIS COLFER

2011-11-17 . 00:31:09
 // Kommentarer 0


tyckte det var lite roligt :)

LIVE TOMORROW

2011-11-16 . 21:48:05
 // Kommentarer 0


lyssnar lite på Laleh (en av mina favoritartister som liten), och längtar lite smått efter värme.
Ja, jag längtar efter sommaren. Det trodde jag inte riktigt jag skulle göra - en kallblodig Sanna brukar vanligtvis sukta efter kalla höstar och vintrar
Blanda helst inte ihop kallblodig med kallhjärtad, är ni snälla.
Med detta menas att jag har väääldigt låg kroppstemp - det är därför jag i princip aldrig har feber.
Jag hoppas inte  att mitt iskalla jag (dåligt skämt, jag vet) får mig att verka som Isdrottningen i Narnia eller så.....

Iallafall.

Jag har också återupptäckt webbkamerans fina egenskaper.
Såsom, till exempel, skickligheten att göra vilken bild som helst, oavsett pixlar, till en knappt igenkännlig bild. Oskärpans mästare, oh yeah.
Men måste erkänna att det är lite charmigt ändå....

Jag har dessutom TVÅ tips till alla er youtube-älskare därute (förutsatt att ni tycker om musik och film, alltså):
1. Ta gärna och lyssna på den HÄR mysiga sångerskan, och hennes version av Billy Idol's Dancing With Myself. Stor mysfaktor, iallfall enligt mig!
2. Om ni är ett lika stort fan av Tim Burton och alla hans filmer (Corps Bride, Kalle och Chokladfabriken, Sweeney Todd....osvosv) som JAG är, så kommer ni tycka om den HÄR kortfilmen. Lite läskig, lite obehaglig, lite mysig... Lite av allting som Tim Burton brukar göra helt enkelt. Jag tycker den är helt fantastisk!

självklart måste jag ge er ett Queen-tips, annars vore det ju lite pinsamt! 
Queen – Now I'm Here - Live At The Montreal Forum från deras livekonsert i Montreal. Galet bra, as usual!

Nu ska jag ta och äta lite glass och kolla på senaste avsnittet av Glee, och försöker förtvivlat vara optimistisk mot skoldagen imorgon. 
EN sak är ju rolig iallafall - när jag kommer hem från skolan är det bara en tidsfråga tills pappa kommer hem med (OBS SPOILER ALERT)
...... 
EN NY FLÖJT!!!!!!!!!!!!!  :) är rätt nöjd nu, minst sagt!

VISA ORD

2011-11-16 . 19:35:45
 // Kommentarer 0


"If I had a world of
my own, everything
 would be nonsense.
Nothing would be
 what it is, because
 everything would be
 what it isn't. And
contrary wise, what
is, it wouldn't be. And
 what it wouldn't be,
it would. You see?" LC


SONY ERICSSON EXPERIA ARC S

2011-11-14 . 23:09:25
funderingar // Kommentarer 0


Har fått en hel del att stryka på min lista de här senaste dagarna:
1. Skaffat mig en ny mobil, check. (min trofaste Aino pallade till slut inte att hänga med i mitt tempo..)
2. Hoppat omkring av glädje i väntan på en ny flöjt, check.
3. gått omkring av besvikelsen över att få vänta lite till på en ny flöjt, check.
4. blivit förkyld --> fått feber för sjuhundrafemtioelfte gången för iår, check.
5. kollat igenom videoklipp på mig och Lovisa när vi var små, check. (hade aldrig sett dom innan, så det blev lite tårar..)

Antar jag att jag borde sova, men är högst tveksam att så blir fallet. Kan nästan inte ens andas med den här snuvan, så tror inte att det är någon bra idé att förlita sig på att jag kommer överleva natten....
nej, nu är det nog bara CSI: NY/Criminal Minds/Dexter som kan hjälpa mig.. och så lite varm choklad förstås!


ANYTHING GOES / ANYTHING YOU CAN DO

2011-11-10 . 20:04:47
funderingar // Kommentarer 0



Ska som en nydushad och allmänt trevlig Sanna försöka ta och titta på en gammal favoritfilm, nämligen Down With Love (ooh ja, jag tycker faktiskt om sådana här sentimentala/romantiska/förutsägbara filmer. Iallafall de med brittiska skådisar, rätt viktigt att påpeka.)
Ska nog också ta och duka upp med lite varm choklad och lite glass också! 
Nej, det känns verkligen inte dumt, det!! :)

SONDRE LERCHE

2011-11-10 . 14:46:41
 // Kommentarer 0



NEVER LET ME GO

2011-11-10 . 13:51:05
funderingar // Kommentarer 0


ojdå, insåg nyss att det har varit alldeles för ltie uppdatering här!! Jag kan försäkra er om att inget allvarligt har inträffat, det är bara så att jag än en gång har blivit drabbad av det som kallas svår förkylning. Eller nåt. 
Kort sagt - jag är sjuk. Igen. Jag förstår inte hur detta kommer sig - har aldrig varit sjuk så här mycket innan!
Det här blir ju ändå fjärde gången för i år, det måste vara någon form av rekord!
Under denna tid har jag, som vanligt, kollat in lite tv-serier (*host Glee/TBBT/HIMYM *host) och bara varit sådär allmänt nördig som jag alltid är - här hemma har jag ju inga som kommenterar det heller, det är ju trevligt. ;)

Så. I nördighetens anda - här kommer ett litet klipp från tisdagens avsnitt av Glee!
The Dalton Academy Warblers framför Billy Joel's Uptown Girl.  :)

kan inte riktigt låta bli att älska dom, haha underbart!

FLORENCE + THE MACHINE

2011-11-08 . 13:49:22
 // Kommentarer 0


Har ett nytt favoritband - Florence + The Machine! Ta gärna och lyssna på deras nya album Ceremonials. De har en rätt annorlunda musikstil, but I like it! :)

MYSKVÄLL HOS LOVA

2011-11-07 . 13:14:23
estet // Kommentarer 1


sitter i skolan och njuter, ska alldeles strax springa upp till körsalen och öva i en timme (man måste ju utnyttja håltimmar) - jag är ju lite tvungen att titta i den där flöjtbibeln någon gång! Inställda lektioner tycker vi om! :)
Satt nyss och tittade lite på bilderna från igår, det var så sjukt mysigt så det var inte klokt. Oh vad jag tycker om er hörrni!!
kanske inte den bästa kvaliten på bilderna, jag skyller på att det nya objektivet är väldigt annorlunda - jag lär mig fortfarande. 
Men det är ju tanken som räknas, eller hur? :)

DON'T TRY SO HARD

2011-11-05 . 22:31:28
queen // Kommentarer 0


Just savour every mouthful
And treasure every moment
When the storms are raging round you
Stay right where you are


SÅNT HÄR GÖR MIG GLAD

2011-11-05 . 22:04:52
 // Kommentarer 0


Vad ska man säga? Är man nörd så är man.

HEMMA!!

2011-11-05 . 19:04:31
 // Kommentarer 0


NU är jag hemma igen!! Hoppas ni har saknat mig lite, det har sett så fruktansvärt tomt ut här på bloggen den senaste veckan!
Jag har ju varit på Nordic Wind Festival (och, ja det är ett superflashigt namn!)  i Öxnered utanför Vänersborg, och haft lite privata lektioner hos Gitte Marcusson och lite Masterclass-lektioner hos Göran Marcusson. Och det var helt fantastiskt underbart.
Det var bara en sak som var rätt jobbig:
Jag förstår verkligen inte vad som hände med mig på mina masterclass-lektioner. För att ni ska förstå de kommande meningarna ska jag kanske först ta och berätta vad jag gjorde på mina masterclass-lektioner! Jo, det är såhär; Man har lektion hos en professionell musiker (i detta fall Göran Marcusson), så man kommer till salen - i mitt fall var detta i en gudstjänst-sal (det var en kyrka), och jag fick gå fram till notstället som stod mitt i rummet. På dessa masterclass-lektioner är vem som helst tillåten att komma och lyssna - då är det ju inte själva eleven som spelar som lär sig, utan även publiken - så när jag gick fram var hela salen fylld av folk. SJÄLVKLART hade jag turen att vara först ut, första dagen. Såklart.
Men iallafall. Jag gick fram och skulle spela Lars-Erik Larssons flöjtkonsert, sats 1 och 2,  och var hyfsat lugn. 
Och rätt som det var hände det. Ni som känner mig sedan länge, vet mycket väl att jag har lidit av en fruktansvärd scenskräck - men ni vet också att jag nu, sakta med säkert, har jobbat bort det. Men nu kom den tillbaka.
Jag spelade bra, det erkänner jag faktiskt, och det lät helt okej, men det var som om all finputsad teknik, och den självsäkerhet jag lärt mig bara försvann! Göran fick avbryta ibland och påminna (flera gånger kan tilläggas) att jag skulle vara stolt över mitt instrument, och "glöm inte bort att blåsa mycket luft" osv. 
Och det här var hans första intryck av mig.

Såhär illa (alltså om man tänker på min nervositet) har det nog inte varit på åtminstone två år. Jag tror, och det här menar jag inte elakt, att det var tack vare Göran. NI som känner mig lite extra vet också att jag alltid har älskat Göran Marcussons flöjtspel, och att han stod och lyssnade på mitt flöjtspel, han såg mig som en individ, och han tänkte bara på hur jag spelade. Jag tror att det blev lite för mycket för mig helt enkelt.
Och om ni som inte är lika insnöade på klassisk musik som jag är - för att förklara hur jag kände på enklast möjliga vis.... det skulle vara lite som att en popsångare skulle få privatlektioner av Michael Jackson eller någon liknande artist. Ni kanske tycker att det är lite att ta i, men det var faktiskt så det kändes för mig! :)
Men annars gick det väldigt bra, Gittes lektioner gick super - hon är väldigt engagerad med mitt flöjtspel, och det är ju alltid roligt. Har fått vibrato-övningar, dagliga övningar med andningsteknik osv, jobbar med klang, övertoner, intonation... ja, allt i princip!! VÄLDIGT roligt!!
I onsdags kom även Selma Music dit med flöjter (affären i Uppsala, som jag lånade flöjter från i somras) och utan att veta om det fastnade jag för exakt samma flöjt som jag fastnade för då!! Hur stor är chansen liksom?
Det är en Muramatsu GX, och det är så underbar att spela på så det är inte klokt!!!!! Är nog lite kär!
Till Karlsro (gården där vi var alltså) kom även Echo Musik med lite noter, och det är ju alltid roligt - har hittat några fina pärlor, kulkul, oc dit kom även Johan Dalbäck - Nordens klart bästa flöjtreperatör - för att kolla igenom flöjterna om man hade något problem. 
(efter att mamma och pappa hämtade mig idag åkte vi och besökte dom  - mamma har pluggat med hans fru nämligen, det var jättetrevligt!!)
Nej, nu ska jag väl sluta skriva lite, det blev ett väldigt långt inlägg. Hoppas ni har lite förståelse, jag skriver ju med GLÄDJE om klassisk musik, speciellt om allt som handlar om flöjter!!!!!!

HÄR ÄR ETT AV DE STYCKEN SOM FICK FÖLJA MED MIG HEM - Burtons Sonatina, här framförd av den underbart duktiga Amy Porter!